Recepten

Hier onder ziet u allemaal verschillende gerechten die u en uw kinderen kunnen koken!

Laat een reactie, beoordeling of een vraag achter op de pagina meningen! Bekijk ook de pagina gezonde producten voor meer info over gezonde producten en de schijf van vijf! Stuur iets naar mijn e-mail info@gezondkokenmetkinderen.nl.

 

Hoofdgerechten

Vis lasagne met spinazie

Vis Lasagne met spinazie

 

Ingrediënten:

-1 groentebouillonblokje

-600 g verse zalm

-600 g diepvriesspinazie à la crème

-1 citroen uitgeperst

-200 ml crème fraîche

-Een pakje verse dille

-Lasagne vellen (Voorgekookt)

 

Bereidingswijze:

 

Als allereerste laat je een pan met water koken. Daarna gooi je het bouillonblokje erbij, blijf goed doorroeren. Doe later de zalm erbij op een rustig kokend vuurtje 10 min lang.

Verwarm de oven op 180 graden. Bereid de spinazie zoals op de verpakking staat. Laat nadat je de zalm 10 min op een rustig vuurtje hebt gekookt, de gare zalm uitlekken in een vergiet en maak de vis met een vork tot grove stukjes. Pak een grote kom en doe daar de vis in. Doe op de stukjes zalm een klein beetje citroensap en wat geraspte schil (voor extra smaak). Meng de vis met crème fraîche en gehakte dille in de kom. Pak daarna een grote ovenschaal. Begin met een laag spinazie in de ovenschaal. Daarna een hele laag met lasagne vellen en daarna een laag vismengsel. Dan weer een laag lasagne vellen enz. Je eindigt met een laag spinazie. Nadat je dat hebt gedaan kan je de ovenschaal in de oven doen voor 25 min. TIP: Overlap met de lasagnevellen, zo blijft elke laag stevig en zal niks aanbranden.

Veel succes! Eet smakelijk! Je kan altijd zelf variëren! 

Geef een beoordeling van het gerecht


Rating: 4.6363636363636 sterren
11 stemmen

Pompoen Frietjes

Voorwoord: Dit recept voor Pompoen frietjes is heel gezond. Maar dit kan je ook met andere groentes doen! Bijv. met zoete aardappels en rode bieten!  Rode bieten zijn niet zo bekend in Nederland, dat is jammer want het is heel gezond. Ook dit gerecht zit vol vitaminen en mineralen. Hier onder het recept + ingrediënten. Dit kan je dus ook met rode bieten doen!

 

Pompoen frietjes

 

Ingrediënten:

-1 pompoen

-1 tl olijfolie

-1 tl paprikapoeder

-1 tl knoflookpoeder en zeezout

 

Bereidingswijze:

 

Als allereerste ga je de de pompoen wassen. Na dit onderdeel snijd je de pompoen in dunne plakken. (Ook met de schil) Bedek de bakplaat in de oven en leg daar de in stuk gesneden pompoen. Doe daarna het volgende erbij, 1 tl paprikapoeder, 1 tl knoflookpoeder en 1 tl olijfolie let op de hoeveelheid. Leg de frietjes in de oven voor 30-40 min op 230 graden verwarm het op de zelfde temperatuur. Als allerlaatste als de frietjes uit de oven zijn, doe dan er een beetje zeezout op!  Veel succes! Eet smakelijk! Je kan altijd zelf variëren! 

Geef een beoordeling van het gerecht


Rating: 4.8181818181818 sterren
11 stemmen

Tussendoortjes

Mini pizza's

Mini pizza's

 

Ingrediënten:

-Pizza deeg of Tortillas

-Tomatensaus

-Basilicum en kruiden naar keuze

 

Bereidingswijze:

 

Als allereerste pak je de Pizza deeg, als dit een groot stuk is snijd dan het grote stuk in kleine ronde vormpjes dit kan ook van Tortilla stukjes zijn. Ver warm de oven op 200 graden Verdeel de tomatensaus met een lepel, en basilicum op doen. Doe daarna de kleine pizza stukjes in de oven voor 15 min. Je kan de pizza zelf nog gezonder maken! Veel succes en eet Smakelijk! Je kan altijd zelf variëren!

Geef een beoordeling van het gerecht


Rating: 5 sterren
10 stemmen

Wraps met zalm en mayonaise

Wraps met Zalm en Mayonaise

 

Ingrediënten:

-Tortilla schijven of iets anders rond deeg,

-Dille

-Mayonaise

-Philadelphia.

(Je kan er ook kip in doen i.p.v zalm)

 

Bereidingswijze:

 

Als allereerste pak je de Tortilla schijven. Op die schijven doe je een beetje Mayonaise en Philadelphia. En leg je de zalm erop. Je doet er een beetje dille op en daarna rol je het zorgvuldig op. Serveer het op een bord als je wil kun je de wrap na afloop ook in kleine stukjes snijden.

Veel succes! en Eet smakelijk! Je kan altijd zelf variëren! 

Geef een beoordeling van het gerecht


Rating: 5 sterren
8 stemmen

Lekkernijen

Bananenbrood

Bananenbrood

 

Ingrediënten:

-3 bananen

-150 gram amandelmeel

-1,5 theelepel bakpoeder

-3 eieren

-Snufje zout

-Boter (om in te vetten)

-2 eetlepels honig

-Snufje kaneel

 

Bereidingswijze:

 

Als allereerst verwarm je de oven op 175 graden. Je moet dan daarna de bananen in stukjes snijden. Doe daarna alle ingrediënten in een kom van de keukenmachine en mix het tot een glad beslag. Vet daarna een cakevorm in. Vet de cakevorm goed in anders gaat het plakken en haal je het er niet meer af! Doe alle gemixte ingrediënten in de cakevorm en doe het in de oven voor 55 min op 175 graden. Wanneer het bananenbrood klaar is dan laat je het een beetje afkoelen en snijd je het brood in stukjes.

Eet smakelijk! En veel succes! Je kan altijd zelf variëren! 

Geef een beoordeling van het gerecht


Rating: 5 sterren
9 stemmen

Gamba's met knoflooksmaak

Gamba's met knoflooksmaak

 

Ingrediënten 

-20 gamba's

-Olijfolie

-1 hele knoflook (gepeld en fijngehakt)

-Snufje zout

-Een handje vol gesneden peterselie

-Een pan waar veel gamba's in kan Bijv. Koekenpan

 

Bereidingswijze:

 

Als allereerst doe je  en flinke scheut olijfolie in de pan. Doe daarna de knoflook in de pan en roer het tot dat je het een beetje begint te reuken. Als je de knoflook ruikt probeer dan de knoflook stukjes uit de pan te halen en leg het ergens neer. Doe dan de gamba's in de pan. Bak ze door tot dat ze een beetje een kleur krijgen. Als ze een beetje gekleurd zijn kan je weer de knoflook erbij doen. Doe ook nog een snufje zout erbij voor de smaak. Bak nog 2/3 minuten door. Als je dat ook hebt gedaan kan je de gamba's uit de pan halen en er peterselie over doen.

Veel succes! Eet smakelijk! Je kan altijd zelf variëren! 

Geef een beoordeling van het gerecht


Rating: 5 sterren
6 stemmen

Portobello (Grote champignon)

Portobello

 

2 personen

 

Ingrediënten:

-1 eetlepel mayonaise

-100 gram philadelphia of andere zachte kaas wat je lekker vind bijv. Gorganzola, Blue en Brie.

-Kruiden: Dille en peterselie of ook hier andere kruiden die je lekker vind bijv. Koriander, Dragon, Tijm,

-2 portobello

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven op 200 graden. Daarna maak je de portobello schoon van zand,(niet met water dat verandert de smaak) Meng in een kommmetje philadelphia en mayonaise. Doe er ook de kruiden bij in de kom. Het mengsel vul met een lepel in de portobello, (let op: zorg er voor dat het niet te vol wordt anders lekt het eruit en gaat het verbranden) Doe daarna de portobello in de oven 12/15 minuten.

Veel succes! Eet smakelijk! Je kan altijd zelf variëren!

Geef een beoordeling van het gerecht


Rating: 5 sterren
6 stemmen

Rode biet salade

Rode biet salade

 

2 personen

 

Ingrediënten:

-2 (gekookte) rode bieten

-3 lepels yoghurt (magere)

-1 teentje knoflook

-4/5 walnoten

-4 stukjes gedroogde pruimen zonder pitjes

-Snufje zout

-Snufje peper

 

Bereidingswijze:

 

Als allereerst doe je de pruimen in een kom en doe je er gekookt water bij. Daarna rasp je de gekookte rode bieten. Doe alles in een kom. Als je te veel vocht bij de rode bieten ziet. Probeer dan de vocht uit de rode biet te persen. Dan doe je de 3 lepels magere yoghurt erbij. Daarna ook de geperste knoflook, en de uitgelekte pruimen die in stukjes zijn gesneden. Snijd ook de walnoten. Meng daarna alle ingrediënten in de kom. Laat het daarna ca. 15 minuten in de koelkast staan. De rode biet is namelijk lekker als het een beestje koud is.

Veel succes! Eet smakelijk! Je kan altijd zelf variëren.

Geef een beoordeling van het gerecht


Rating: 5 sterren
6 stemmen

Gevulde komkommer kopjes met guacamole

Gevulde komkommer kopjes met guacamole

 

10 stuks

 

Ingrediënten:

-Komkommer (zoveel nodig)

-Lepeltje of ijsschepper 

-2 avocado's

-1 teentje knoflook

-klein stukje eslook (sjalotje)

-1 tomaat

-sap van 1 limoen

-1/2 rode peper

-snufje zout en gemalen zwarte peper

-Koriander blad

 

 

Bereidingswijze

 

Als allereerst was je de komkommer en schil je de komkommer een klein beetje. Daarna snijd je de komkommer in stukken de dikte moet ongeveer zo zijn 4 cm (zie afbeelding) Daarna ga je met een lepel of met een ijsschepper het midden van de komkommer eruit halen. Let wel op dat je niet de bodem eruit haalt dat moet er namelijk blijven inzitten. Hierna kan je de komkommer gaan vullen met guacamole.

Zo maak je guacamole. Als allereerst snijd je de avocado's door de helft. Daarna moet je de pit uit de avocado's halen. Haal ook het vruchtvlees eruit met een lepel bijv. Daarna moet je de tomaten, sjalotje en de knoflook snijden. Pers ook de sap van een limoen uit en snijd de rode peper. Doe hierna alle ingrediënten in een maatbeker doe ook het limoen sap erbij. Pureer nu alles met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Je kan er ook gesneden koriander door doen aan het einde.

Veel succes! Eet smakelijk!

Geef een beoordeling van het gerecht


Rating: 5 sterren
6 stemmen

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaat

 

Ingrediënten:

-Tomaten 

-Basilicum

-Teentje knoflook

-In stukjes gesneden stokbrood

 

Bereidingswijze:

 

Als allereerst pak je een stukje stokbrood en leg je het in een toaster of een tosti ijzer. Laat het een beetje bruin worden. Als dat zo is pak je een teentje knoflook en veeg je het over het stukje brood (aan maar een kant). Snijd hierna de stukjes tomaat heel fijn dat het hele kleine stukjes worden leg het op het stukje brood. Leg hierna ook een paar basilicum blaadjes erop. Je kan als je wil nog kleine stukjes mozzarella er op leggen.

Veel succes! Eet smakelijk! Je kan de stukjes tomaat ook alleen door de helft snijden!

Geef een beoordeling van het gerecht


Rating: 5 sterren
6 stemmen

Aubergine met tomatensaus

Aubergine met tomaten saus

 

Ingrediënten:

-Aubergine

-Knoflook

-Kruiden: Rozemarijn, zout, peper

-Feta kaas

-Gepelde tomaten

-Olijfolie

 

Bereidingswijze:

 

Als allereerst bak je de knoflook in olijfolie. Daarna voeg je de gepelde tomaten toe. Roer goed door en laat het 5 minuten koken. Snijd hierna de aubergine in blokjes. Doe het bij de rest. Laat dit 10-12 minuten koken. Verkruimel de feta kaas (Dit kan je ook met de handen doen) doe het daarna ook in de pan bij de tomaten. Blijf weer goed door roeren en kook het nog 10-15 minuten. Als het bijna klaar is kan je de rozemarijn, zout en peper toevoegen.

Heerlijk eenvoudig Grieks recept geleerd van een Griekse vrouw toen we in Kos op vakantie waren!

Geef een beoordeling van het gerecht


Rating: 4.6666666666667 sterren
6 stemmen